Nieuws

Terug

Jens Almey wint StarClass in Dresden

Dit weekend (24-26 oktober) vond de eerste StarClasswedstrijd voor Senioren, Junioren A en Junioren B plaats in Dresden. Van STKG namen er zes schaatser deel. De top 8 van elke categorie na de drie StarClasswedstrijden in West-Europa van dit seizoen, mag deelnemen aan de Europa Cup Finale in Oberstdorf, een soort officieus Europees Kampioenschap, waar de top 8 van Oost en West-Europa het tegen elkaar opnemen.

Bob Kiss schaatste er zijn eerste StarClass sinds een hele tijd en kende op vrijdag heel wat tegenslagen. Valpartij na valpartij zorgde ervoor dat Bob niet kon tonen waar hij toe in staat is. Enkel op de afsluitende 1000m kon Bob beter doen, maar het zelfvertrouwen was een beetje zoek.

In de categorie Junioren A heren kenden we wel een zeer groot succes. Jens Almey werd tweede op de 1500m, vierde op de 500m (na een valpartij) en won de afsluitende 1000m op een zeer overtuigende manier (zie video hieronder). Dit alles was goed voor een eerste plaats het algemene klassement. De eerstejaars Junior A toonde dan ook dat hij er al meteen staat aan het begin van dit seizoen. Jens is met deze overwinning ook al zo goed als zeker van deelname aan de Europa Cup Final in Oberstdorf. Ploegmaat Kyle Aerens liet ook mooie dingen zien, maar voor hem werd het een net niet verhaal dat al begon in de heats van de eerste afstand. Kyle had wat last van een ontsteking aan de enkel, toch wist hij 44.8 te schaatsen op zijn 500m, wat een ruime verbetering was van zijn persoonlijk record. Voor Bavo Coremans ging het allemaal wat te snel, hij kon enkel op de 500m een Italiaan achter zich houden, toch verbeterde ook hij zijn persoonlijke besttijd naar 48.6 op de 500m.

De afsluitende 1000m A-finale met winst voor Jens Almey, een tactisch perfect uitgevoerde rit!

Bij de Senioren had STKG ook twee deelnemers: Willem Dewagtere en schaatser/coach Maarten Slembrouck. Willem verbeterde zijn snelste 500m-tijd naar 46.8. Maarten scherpte ook zijn 500m-tijd wat aan naar 44.555, maar door een scheidsrechterlijke beslissing in de kwarfinales mocht hij zijn kansen bij de beste 8 niet verdedigen. Een in hun ogen foutief inhaalmanoeuvre zorgde ervoor dat Maarten na het rijden van een 44.4 een penalty kreeg en niet meer mocht starten in de overige ritten van de 500m. Oordeelt u vooral zelf:

Distance classifications vind je hier

Onze sponsors & partners

STKG bedankt onze sponsers, steun hen als wederdienst!

Caboor & Zonen
Bakkerij Arickx
WEB Vlaanderen
MSL-Projects
Uitpas Gent
IJsbaan Kristallijn Gent
Sportstad Gent
Sport Vlaanderen - sporters beleven meer

Heb je nog vragen?

Contacteer ons dan via email: info@stkg.be. Andere mogelijkheden voor contact vind je op onze contactpagina.