Nieuws

Terug

StarClass Nottingham 2015

Afgelopen weekend vond de laatste StarClasswedstrijd voor Junioren A, B en Senioren plaats in Nottingham, het geboortedorp van Robin Hood. STKG was opnieuw aanwezig. Vijf van onze schaatsers namen er deel in deze hoogstaande competitie waarbij de beste West-Europeanen het tegen elkaar opnemen in de hoop een felbeheerd plaatsje te bemachtigen voor de Europa Cup Final in Oberstdorf later dit jaar in maart. Daar zullen de beste 8 Oost-Europeanen uit de Danubia series het opnemen tegen de beste 8 West-Europeanen uit de StarClass series. Van STKG namen Gianni Caboor (Jun B), Robbe Volckaer (Jun B), Kyle Aerens (Jun A), Jens Almey (Jun A) en Maarten Slembrouck (Sen) deel aan deze competitie.

Voor Gianni en Robbe werd het hun voordoop in het StarClass circuit bij de Junioren B. Samen met drie schaatsers van IRTA Wilrijk en één schaatser van BSC Brugge was het een strijd om iets tegen het internationale geweld te kunnen doen en dat bleek niet vanzelfsprekend. Gianni kende veel valpartijen op de 500m, maar wist toch beslag te leggen op de 30e plaats. Robbe moest genoegen nemen met de 33e plaats. Stijn Desmet van IRTA Wilrijk en lid van het Belgisch nationaal team won het algemeen klassement, zowel dat in Nottingham als het klassement over de drie StarClasswedstrijden.

Na winst op de StarClass in Dresden en een tweede plaats op de StarClass in Hasselt, was Jens al zeker van een plaats bij de top 8 binnen zijn categorie. In Nottingham won hij nog overtuigend de 1500m en schaatste ook nog naar een bronzen plak op de 500m. Goed voor een 3e plaats in Nottingham, maar wel net als vorig jaar winst in het algemeen klassement over de drie StarClasses. Kyle slaagde erin om twee B-finales te schaatsen in Nottingham, wat hem een 9e plaats opleverde. Jammer genoeg behaalde Kyle niet genoeg punten om naar de finale in Oberstdorf te kunnen. Zowel Kyle als Jens reden samen met Ward Pétré uit YDS-Hasselt voor het Belgisch nationaal team.

Maarten Slembrouck had in Nottingham maar weinig te winnen of verliezen. Door deelname van de ganse Britse nationale ploeg, was het haast onmogelijk om beter te doen dan de 12e plaats in Dresden en de 14e plaats in Hasselt. Toch probeerde hij er het beste van te maken. Het gebrek aan conditie maakte dat echter niet makkelijk op zowel de 1000m als de 1500m. Ook de 500m ging wat moeizaam in de heats, maar op zaterdag kon hij toch nog een redelijke tijd neerzetten. Door de regel dat wie World Cups rijdt, niet mag deelnemen aan de Europa Cup Final, zou Maarten nog net 8e moeten worden en zich dus ook plaatsen voor Oberstdorf. Dat wordt nog even afwachten. In het klassement over de drie StarClasswedstrijden, werd Maarten 6e.

Belgische schaatsers en coaches op de StarClass in Nottingham
 
Alle resultaten vind je hier.
Foto's hier en video's hier.

Onze sponsors & partners

STKG bedankt onze sponsers, steun hen als wederdienst!

Caboor & Zonen
Bakkerij Arickx
WEB Vlaanderen
MSL-Projects
Uitpas Gent
IJsbaan Kristallijn Gent
Sportstad Gent
Sport Vlaanderen - sporters beleven meer

Heb je nog vragen?

Contacteer ons dan via email: info@stkg.be. Andere mogelijkheden voor contact vind je op onze contactpagina.