Nieuws

Terug

Geen maat op Van Kerckvoorde (StarClass Turijn)

Op de eerste StarClasswedstrijd shorttrack dat plaatsvond in Turijn, behaalden de twee Belgische deelneemsters mooie resultaten in het sterk bezette deelnemersveld. Evelien Van Kerckvoorde en Imke Vandeuren die beide voor STKG (Shorttrackclub Kristallijn Gent) schaatsen, werden duidelijk opgemerkt in het internationale deelnemersveld waar ook nog Frankrijk, Duitsland, Nederland, Groot-Brittannië, Luxemburg en Italië toe behoren.

Op Evelien kon werkelijk niemand een antwoord bieden. Ze toonde in een zeer goede conditie te zijn en reed moeiteloos weg van de tegenstand. Bovendien verpulverde ze op haar weg twee Belgische records bij de Junioren C dames (500m en 1000m). Op de sprintafstand (500m) eindigde Evelien maar liefst 2 seconden voor de tweede schaatster in 46.778, een verbetering van haar eigen record met aan halve seconde.

Imke Vandeuren overtrof ook alle verwachten door haar beste resultaat ooit neer te zetten op een StarClasswedstrijd. Imke behaalde de B, B en A finale op resp. de 1500m, de 500m en de 1000m. Ze werd daarbij 8e, 8e en 5e, goed voor een 8e plaats in het algemeen klassement. Ook zij behaalde twee persoonlijke records (500m en 1000m).

De top 8 van deze reeks StarClasswedstrijden mag deelnemen aan de Europa Cup Finale dat doorgaat in Boedapest in maart 2016. De beste 2 uit de 3 resultaten telt hierbij mee. Voorlopig dus twee Belgen op koers naar de finale. Begin december komt de StarClass naar Hasselt en in februari naar Leeuwarden (Nederland). Op deze wedstrijden zullen alvast nog een aantal extra Belgen deelnemen die zich hopelijk ook kunnen meedingen voor de felbegeerde finaleplaatsen.

 

Foto's en filmpjes binnenkort online

Onze sponsors & partners

STKG bedankt onze sponsers, steun hen als wederdienst!

Caboor & Zonen
Bakkerij Arickx
WEB Vlaanderen
MSL-Projects
Uitpas Gent
IJsbaan Kristallijn Gent
Sportstad Gent
Sport Vlaanderen - sporters beleven meer

Heb je nog vragen?

Contacteer ons dan via email: info@stkg.be. Andere mogelijkheden voor contact vind je op onze contactpagina.