Nieuws

Terug

39e Easter Cup eindigt met ex aequo op de eerste plaats

Tijdens het afgelopen paasweekend was IJsbaan Kristallijn Gent opnieuw het decor voor het jaarlijkse paastornooi dat reeds voor de 39e keer plaatsvindt in België. Volgend jaar is er dan ook de jubileumeditie voor het 40-jarige bestaan. Ondanks de late datum omdat Pasen erg laat viel dit jaar, konden we toch rekenen op 120 deelnemers uit 4 landen: Nederland, Denemarken Luxembourg en België. De plaatselijke club, Shorttrackclub Kristallijn Gent (STKG) nam deel met maar liefst 22 deelnemers, eentje meer dan de club uit het Nederlandse Leiden (IHCL).

De revelatie van het weekend was de jonge Tilde Devriendt die met weinig wedstrijdervaring als Junior F tussen de Junioren E zeer sterke prestaties neerzette. Tilde slaagde er als enige F in om de A-finale 333m en A-superfinale te mogen schaatsen, wat neerkwam op een glansrijke overwinning voor het lokale talent. In de toekomst hopen we nog meer van haar te kunnen zien.

Adriaan Dewagtere bleek dan weer een maat te sterk bij de Junioren B. Hij won er alle wedstrijden en toonde zich oppermachtig in de hoogste finales door met snoeiharde versnelling op minder dan een ronde tijd het hele deelnemersveld in de finale te verschalken.

Bij de categorie junioren A / Senioren werd de strijd voor de eerste plaats beslecht tussen STKG'ers Robbe Volckaert en Bob Kiss. Robbe won de 1000m, Bob de 500m met de snelste tijd van het tornooi. Voor de superfinale stonden beide schaatsers met een gelijk aantal punten en was het uiteindelijk Robbe die de hoofdprijs naar zich toe kon trekken.

Verder waren er nog podiumplaatsen voor Adrian De Meulemeester (2e Junior F), Aleyándro Rivero-Maerschalck (3e Junior D), Caroline Vandenbulcke (2e Senioren) en Tony De Roo (3e Masters).

Dankzij een sterk staaltje relaying bij de Junioren AB + Senioren, waar STKG zowel de eerste als tweede plaats bemachtigde, vergaarden we voldoende punten voor het clubklassement. 

Met drie winnaars en een hoop tweede en derde plaatsen stond STKG er op zaterdag het beste voor om winnaar te worden in het clubklassement. IHCL maakte op zondag echter nog een inhaalbeweging en kwam zo op exact hetzelfde aantal punten als STKG terecht. Beide clubs werden dan ook op een ex aequo geplaatst op een gedeelde eerste plaats, beide met 171 punten, wat slechts 4 punten onder het maximaal aantal mogelijke punten is.

STKG dankt voor de subsidies toegekend door Sport Vlaanderen en de Stad Gent. Daarnaast dankt STKG ook hun andere sponsoren: NV Caboor en zonenWEB VlaanderenLippensbouw BasseveldeMSL-Projects en natuurlijk ook IJsbaan Kristallijn Gent.

Alle resultaten zijn te vinden op ShorttrackOnline.

 

Onze sponsors & partners

STKG bedankt onze sponsers, steun hen als wederdienst!

Caboor & Zonen
Bakkerij Arickx
WEB Vlaanderen
MSL-Projects
Uitpas Gent
IJsbaan Kristallijn Gent
Sportstad Gent
Sport Vlaanderen - sporters beleven meer

Heb je nog vragen?

Contacteer ons dan via email: info@stkg.be. Andere mogelijkheden voor contact vind je op onze contactpagina.