Nieuws

Terug

Easter Cup 2020 gaat niet door

Met spijt in het hart moeten we de 40e editie van het Paastornooi dat op 11 en 12 april zou plaatsvinden uitstellen naar Pasen 2021 (3-4 april 2021). Het is 39 jaar goed gegaan, maar in de huidige tijden vinden we het onverantwoord om dit evenement in te richten. De besmettelijke ziekte COVID-19 kan dan wel overwonnen worden door mensen met een sterk immuunsysteem. We mogen niet vergeten dat dit de zwakkeren in de maatschappij treft en ondanks dat je er zelf minder last van kunt hebben, het voor deze mensen serieuze gevolgen kan hebben. Het niet laten doorgaan van de Easter Cup dit jaar kan dus levens redden en is dan ook broodnodig!

De overheid heeft beslist om t.e.m. 3 april 2020 de ijsbaan gesloten te houden. Ondanks dat dat er nog plannen zijn dat deze weer zou opengaan, hebben we beslist om de stekker uit het tornooi te trekken. Hier zijn verschillende redenen voor:

  • Er is geen ijs beschikbaar om op te trainen in de komende 3 weken wat betekent dat we in het beste geval pas een week voor het paastornooi terug op het ijs kunnen.
  • De meeste ijsbanen in België en Nederland sluiten nu reeds de deuren waardoor het seizoen er voor velen meteen opzit. We verwachten dan ook een serieuze drop in het aantal inschrijvingen waardoor het weinig zin heeft om de wedstrijd te laten doorgaan.
  • De realiteit is dat de Corona-pandemie hoogst waarschijnlijk nog veel grotere proporties zal aannemen waardoor het onverantwoord zal zijn om het evenement in te richten. De kans op besmettingen is reëel en we willen graag dat iedereen met een gerust hart naar onze feesteditie kan afzakken.

Voor het eerst in jaren wordt pasen een vrij weekend. Dit zal voor een zekere leegte zorgen omdat sociaal contact tijdens deze feestdag ook vermeden zal moeten worden, maar we hopen dat dit het verlangen naar het paastornooi 2021 alleen maar zal aanwakkeren.

Onze feesteditie wordt dus voor alle duidelijkheid niet afgelast, maar één seizoen later geplaatst. De bedoeling is dat we de aangekondigde BBQ dan zullen houden en dat we het evenement kunnen houden op de manier dat we voor ogen hadden.

Vergeet jullie hotel niet te annuleren! Hopelijk levert dit geen onvoorziene problemen op.

We danken jullie voor je begrip

Het STKG-bestuur

Onze sponsors & partners

STKG bedankt onze sponsers, steun hen als wederdienst!

Caboor & Zonen
Bakkerij Arickx
WEB Vlaanderen
MSL-Projects
Uitpas Gent
IJsbaan Kristallijn Gent
Sportstad Gent
Sport Vlaanderen - sporters beleven meer

Heb je nog vragen?

Contacteer ons dan via email: info@stkg.be. Andere mogelijkheden voor contact vind je op onze contactpagina.